Tidigare Uppdateringar
Tysk Jaktterrier –för all sorts jakt

Se summeringar  2004 ,  2005 , 2006 , 2007 , 2008

Summering av året 2008

Året 2008 har bestått av att Mörtarös Kennel har fött upp sin första valpkull under året med namn på temat Kalle Anka Kull. Sedan har vi även varit ut på lite Utställningar och Jaktprov under året, Eike vom Felsenarin har varit på utställningar efter det hon har haft sin valpkull där hon har fått sina 2: CERT, hon har även gått lite viltspår med goda resultat. Vi behöll även en hanne från denna kull och det var Mörtarös Kalle, Han och hans kull syskon har visat sina framfötter bra under sitt första levnads år. Parlour´s Dark Forces har blivit far två gånger under detta år, en gång åt våran valp kull  och den andra valp kullen åt kennel Parlour´s. Sedan har vi fått till ökning i kenneln men en till tik vid namn Parlour´s Nelia, så vi får se vad 2009 ger för henne och framtiden.

Summeringar av året 2007

Familjen har under året ökat med en son vid namn Axel. Finnstövaren Roy har vuxit sig stor och börjats jagat in på räv.
Hugo har haft ett framgångs rikt år både jakt mässigt och utställnings mässigt. Under jakt har han fått i hopp 14 st grävlingar och 1 st räv. Ett grytjakt prov på grävling så nu är Hugo Godkänd enligt TJTK`S avels kriterier. Även utställningar har han varit framgångs rik på. Han var till Norge i början på Juni där han tog hem stor slam, han blev Norsk utställnings Champion och Nordisk fick även CACIB och har det nu i både Sverige, Finland och Norge. Kan titulera sig
Internationell Utställnings Champion efter har fått ett CACIB till i Sverige.
Mini har börjat året med en del utställningar och fåt 3 st CK blev snuvade på Certen varje gång. Har även hunnit med att fullfölja ett Tyskprov med omdöme utmärkt 163 poäng , 2 st GA-prov sprängare samt ett viltspåranlags klass. Under året har det skjutit både rådjur och räv för henne på drev. 
Kavat började året bra med 2 st godkända GA-prov sprängare samt ett tyskprov med omdöme God 160 poäng. Jakt mässigt utväxlades hon till en god drivare på rådjur. det skjuts 5 st grävlingar och 1 st räv. Hon avled under jakt på årets näst sista dag, och lämnade oss i skor saknad och sorg. 

Summeringar av året 2006

Ett år med en hel del händelser och utmärkelser, även en del nya hundar har flyttat in. Roy som är en finstötare som skall jagas in på räv, sedan kom Mini i slutet av året. En tysk tik som är 3,5 år och mycket god drivare på rådjur.
Hugo har lyckats bra detta år med SUCH , SVCH , FINUCH bästa hane på TJTKs sommarträff i Kalstad , Klubbmästare i Östra TJTK, godkänd eftersökshund gryt. Har 21st grävlingar på sit samvete samt sprängt sin första räv.
Kavat har inte haft ett lika lyckat år men fått sitt första CERT , klarat ett tyskanlagsprov med 152 poäng och omdömet god , klarar alla viltspår och fått titeln SVCH. Börjat jaga bra och fått 2st grävlingar, sprängt en räv trots att hon varit sjuk större delen av jakt säsongen. Parad med P. Glen Moray i December så valpar väntas i Februari.

Summeringar av året 2005

Ett fram rikt år. I vår när Hugo var på utställning och ställdes för första gången som Junior fick han CK, CERT & BIR, sedan när Hugo ställdes för sista gången som Junior fick han CERT & BIM. Hugo har även klart sitt första GA prov Sprängare, sedan har han klarat två st 1:or i Viltspår öppen klass. Hugo har även klart TJT Anlags prov utmärkt med 152 poäng. Han har även två st Grävlingar på sitt samvete.
Sedan under året har vi in för skaffat oss en till hund, en tik som än så länge är en lite valp. Får se vad nästa år ger för henne.
Även detta år har varit framgångsrikt för Krut. Med två st minkar på sitt samvete, hjälp sin husse med att apportera fram en grävlig.
Nu får vi se vad året 2006 ger för oss

Summeringar av året 2004

04123: Hugo undersöker Rådjur för första gången se galleri för bild
041202: Hugo tränar apportering med Nötskrika se galleri för bild
2004: Kalle med en lyckad jakt i Hedesunda hos valp uppfödarna se galleri för bild
041009: Parlour´s Resident Evil ”Krut” –HP, BIR-Valp terrierklubbens utställning i Hallstahammar
Vid 7 månader ålder så drev Hugo i ca:5-10 min på Rådjur.
Vid 6 månader ålder så stötte Hugo upp sin första skogsfågel.
Under året 2004 så bestämde (jag) Linda och Kalle att skaffa en hund och det blev en
Tyck Jaktterrier, som jagar allt ovan och under jord samt även fågel. Så vi bestämde oss för Kenneln Parlour´s och det var ett mycket bara val vi gjorde.